

IETF-94 (Yokohama) Proposed NMLRG Meetings (Network Machine Learning)

Tuesday, Morning Session I 0900-1130, Room 304

Last update: November, 2nd, 2015

IRTF IPR Policy



The IRTF follows the IETF Intellectual Property Rights (IPR) disclosure rules.

This is a summary of these rules as they relate to IRTF research group discussions, mailing lists and Internet Drafts

- If you include your own or your employer's IPR in a contribution to an IRTF research group, then you must file an IPR disclosure with the IETF.
- If you recognize your own or your employer's IPR in someone else's contribution and you are participating in the discussions in the research group relating to that contribution, then you must file an IPR disclosure with the IETF. Even if you are not participating in the discussion, the IRTF still requests that you file an IPR disclosure with the IETF.
- Finally, the IRTF requests that you file an IPR disclosure with the IETF if you
 recognize IPR owned by others in any IRTF contribution.

The IRTF expects that you file IPR disclosures in a timely manner, i.e., in a period measured in days or weeks, not months. The IRTF prefers that the most liberal licensing terms possible are available for IRTF Stream documents, see RFC 5743.

You may file an IPR disclosure here: hHp://www.ietf.org/ipr/file-disclosure.

See RFC 3979 (BCP 79) for definitions of "IPR" and "contribution" and for the detailed rules (substituting "IRTF" for "IETF").

Before begin the meeting



- Blue sheets
- Need Jabber scribe(s)
- Need minutes takers
- Remote participation –
 https://www.ietf.org/meeting/94/remote-participation.html
- Slides https://datatracker.ietf.org/meeting/94/materials.html#nmlrg
- Mailing List

nmlrg@irtf.org
https://www.irtf.org/mailman/listinfo/nmlrg

Proposed NMLRG web page:

https://datatracker.ietf.org/rg/nmlrg/ http://trac.tools.ietf.org/group/irtf/trac/wiki/nml

Meeting Agenda



- Tuesday (November 3rd, 2015) 2.5-hour session:
 9:00-11:30 Tuesday Morning session I, Room 304
 - 1. WG Dash 5 min 9:00 9:05, by co-chairs
 - Introduction to Machine Learning, its potential usage in network area, & the proposed NMLRG - 25 min, <u>draft-jiang-nmlrg-network-machine-learning</u>
 9:05 - 9:30, by Sheng Jiang
 - 3. Multidimensional Aggregation for DNS monitoring 25 min 9:30 9:55, by Jérôme François
 - Applying Machine Learning to Software-Defined Networks: Use-cases and ongoing experimental results – 30 min 9:55 - 10:25, by Albert Cabellos

Meeting Agenda (2)



- Tuesday (November 3rd, 2015) 2.5-hour session:
 9:00-11:30 Tuesday Morning session I, Room 304
 - 5. Machine Learning in Spam Filtering 15 min 10:25 10:40, by John Levine
 - 6. Autonomic Network Configuration Using Machine Learning
 25 min
 10:40 11:05, by Shufan Ji
 - 7. Research on Network Fault Analysis Based on Machine Learning20 min11:05 11:25, by Haibing Song
 - 8. RG Closing 5 min 11:25 -11:30, by co-chairs