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Changes since -09

Clarify bundle policy behavior

Specify the number of CNAMEs

Specify rtcp-mux:require behavior for answerer
Specify LS behavior (*)

Specify a=imageattr behavior (*)

Provide guidance on session-level b= (*)

Don’t use the c= line (*)



LS Behavior

® RFC5888 says that lip-sync groups are negotiated: offerer
specifies a group with mids to sync, and answerer can take a
subset
o But answerer may want sync even if offerer doesn't

® Option 1: Remove this constraint and make a=group:LS
declarative

® Option 2: Keep existing semantics; answerer can change by
not reusing m= lines

® Proposed resolution: Option 1



Imageattr specification (receiver)

® SDP should contain intersection of

o Hard constraints from decoder
o Mandatory constraints applied to recv track

® Answerer can send both in initial answer

e Offerer can mostly send hard constraints

o Recv track isn't available at offer time
o Renegotation needed if constraints applied later



Imageattr interpretation (sender)

e |[f original resolution meets criteria, sender
MUST send it unmodified

e |[fit'stoo large, you SHOULD downscale

e |[fit'stoo small, do you upscale? Open Issue later

e If you can’t meet the constraints, you MUST NOT
send




b= at session level

e Clarified that b= is valid at session level, at a
minimum for b=CT:<foo>
® More on b= later



Don’t use c= line

® RFC 5245 strongly implies you check c=line

against candidates
o |If there’s no match send ice-mismatch
o This detects bogus middleboxes

® This doesn’t make sense here

o JSEP always does ICE
o Worst that can happen is that ICE fails
o And that’s what happens if you ignore c=

® Resolution: check c=line but don’t use it



Open Issues



#9: changing “b="

® Question: do JSEP implementations need to
o set b=RS/RR?
o honor b=RS/RR?

® Unclear whether there are cases where we need
something other than the ~5% rule

e BWE may not work properly with artificially low
RS value

® Proposed resolution: don't set, don't use




#144: Use of b= at session level

Recap/proposal post-IETF 92:

AS at media level is the max bitrate for a m-line
AS at session level not well-defined, MUST NOT
CT at session level is the max bitrate for session;

browser has discretion on how it is used
o Can be combined with media-level AS

CT at media level not well-defined, MUST NOT




#122: b=TIAS usage

Recap/proposal post-IETF 92:

® TIAS used like AS at media level
® JSEP impls MUST generate TIAS

® JSEP impls MUST process TIAS

o prefer TIAS over AS if present
o convert AS to approximate TIAS if not

® Like AS, TIAS not allowed at session level




Magnus comments on a=ssrc (#148/149)

® JSEP says SSRCs must be signaled using a=ssrc

e However, when switching codecs with different clockrates,
need to use a new SSRC (e.g. Opus -> PCMU)

® Option 1: Ignore, use same SSRC

® Option 2: Don't use a=ssrc, allow new SSRC to be used
(requires MID header)

® Option 3: O-A to signal new a=ssrc

® Proposed resolution: Option 1 (least work required)



Magnus question on a=imageattr

e How is rotation handled? i.e. if one specifies
a=imageattr:* recv [x=1280, y=720], what happens if the
sender rotates to produce 720x12807

e When CVO is used, the sent video is always unrotated, and
JSEP impls that support rotation MUST use CVO

® Proposed resolution: a=imageattr always refers to the
"landscape” resolution



#16: Accessors

® Presently no way to access previous stable description in re-
offer cases. Currently .localDesc is last set.

® Option 1: have .pendinglLD (proposed), .stableLD (current)
and leave .localDesc as legacy (maps to pending/stable
depending on state)

e Option 2: add .stablelLD and leave .localLD as last-set

® Proposed resolution: add .pendingLD and .stablelLD



#125 (1): SDP mangling + bundle

e \What happens if app modifies bundle attributes
between create{Offer,Answer} and
setLocalDescription?

® Proposed resolution:

o Legal to unbundle
o0 Legal to remove bundle-only

o Not legal to bundle things that were not bundled

(because there may be internal constraints forbidding it,
such as QoS).



#125 (2): SDP mangling + rtcp-mux

e \What happens if app modifies a=rtcpmux
between create{Offer,Answer} and
setLocalDescription?

® Proposed resolution:

o Require policy: not legal to remove (contradicts policy)
o Negotiate policy: legal to remove (this is compatible)



#143: Is CreateOffer allowed in remote-
pranswer

® This is not allowed in RFC 3264
o But we generally allow you to do createOffer at other
times that 3264 wouldn’t allow.
® Proposed resolution:
o don’t allow as it would break rollback

o First need to rollback to previous stable state canceling
offer



Upscale media

If the receiver says it requires video that has a size
of at least X, should the sender upscale ?



